Dikey Perde Nasıl Takılır? Montajı Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonu deyince ilk akla gelen mobilya ve halı olmasına rağmen aslında dekorasyonun tamamlayıcı unsuru kesinlikle perdelerdir. Perdeler sadece tamamlayıcı bir unsur olmakla kalmayıp herhangi bir odaya ya da salona girildiğinde aslında ilk göze çarpan eşyalardır. Günümüzde perde model ve çeşitleri fazla sayıda olduğu için akla sadece klasik tül ve fon perde gelmemelidir. Bu perdeler arasında akla gelenlerden biri mekanizmalı perdelerdir. Perde konusunda seçenek bu kadar çoğalmışken doğal olarak perde takmak denildiğinde de anlaşılması gereken yalnızca klasik korniş üzerinde takılmış perdeler olmamalıdır. Aslına bakılırsa korniş üzerine takılmış perde günümüzde kullanılıyor olsa da eski rağbetini yitirmiştir.

Ey Uygun Fiyatlarda Çocuklarınız ve Mutfağınız İçin Stor Zebra Perdeler

Verdiğimiz bu ön bilginin ışığında dikey perde nasıl takılır? Konusu hakkında yazacağımız her şey daha net anlaşılır halde olacaktır diye düşünüyoruz.

Dikey Perde Nasıl Takılır?

Dikey perde nasıl takılır? sorusuna 20 yıl önce verilecek cevap ile bugün verilecek cevabın arasında çok büyük fark vardır. Sorunun cevabı yıllar içinde adeta mutasyona uğramıştır.

Günümüzde perde modelleri dikey perde konusuna da boyut getirmiş durumdadır. Tül dikey perde ya da fon dikey perde perdelerinizin yaptırdığınız firma tarafından montajı sağlanmaktadır. Ve bu güvenilir firmaların perde kurulumu sırasında sizlere verdiği güvence sayesinde ilerleyen zamanlarda ve kullanımdan kaynaklı bile olsa perde takılmasına dair soru ve sorunlarınızın cevap bulacak olması eminiz ki sizleri de rahatlatacak durumdadır.

Dikey Perde Montajı Nasıl Yapılır?

Dikey Perde Montajı Nasıl Yapılır?

Dikey Perde Montajı Nasıl Yapılır?

Dikey perde montaj şekilleri arasında en çok tercih edilen yöntemler arasında ilk sırada korniş aparatı ile montaj gelmektedir. Bu yöntemle dikey perde montajı yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Belirli kurallarına uygun takılmayan ya da monte edilmeyen dikey perdeler sonuçta kullanımı sırasında doğal olarak arıza verecektir. Tül veya fon dikey perde montajı yapacak alanda en az 20 santim boşluk bulunması gerekmektedir. 20 santimlik bir boşluk perdenin sağlıklı montajı için gerekli ve şarttır. Bu montaj şeklinde dikkat edilmesi gereken bir konu da tül dikey perde takılırken pencerenin sağında ve solunda eşit boşluk bırakılması gerekmektedir. Bu bırakılan eşit boşluklar daha düzgün bir görünüm elde edilmesi için gereklidir.

Ayak aparatı kullanarak montaj yönteminde ise dikey Perde duvara L ayak aparatı ile monte yapılmak şeklinde olmaktadır. Perdelerin tavana montajı mümkün olmadığı durumlarda genellikle bu yöntem kullanılarak perdeleri montajı sağlanmaktadır. Aslında çok kullanışlı bir yöntem olması tercih edilme nedenlerinden birisidir.

Dikey perde tavana montaj yöntemi duvar dibinden 10 santimetre ya da daha fazla pay bırak alarak perdenin takılacağı noktalar işaretlenmelidir. bu yöntem perde takıldığı zaman diğer yöntemlerde olduğu gibi pencerenin sağında ve solunda eşit boşluklar bırakıldığında daha düzgün bir görünüm elde edilmesini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir