Kruvaze Perde Nasıl Yıkanır Püf Noktalarıyla

Kruvaze perde modelleri hemen hemen her evde kullanılmaya başlayan, şık ve zarif bir perde çeşididir. Böyle olunca görünümün şıklığı, bu şekli ve güzelliği bozmayacak şekilde temizlenmesi ile devam edecektir. Kumaşının özelliği kadar yıkama şekli de çok önemlidir. Peki kruvaze perde nasıl yıkanır? derseniz. Cevabımız biraz meşakkatli ama kolay diyebiliriz.

Perdenizi yıkamadan önce kumaşını tanımalısınız. Şimdiki perdeler artık ya %100 polyester ya da keten pamuk karışımlı yapılmaktadır. Perdenizi yıkarken özellikle dikkat etmeniz gereken noktaların başında su sıcaklığı ve deterjan tercihiniz olmalıdır. Yüksek ısı perdenizin kumaşına zarar verebilir. 30 derece üzerinde yıkamamalısınız. Hatalı deterjan seçimi ise renk değişimine sebep olabilir.

Ey Uygun Fiyatlarda Çocuklarınız ve Mutfağınız İçin Stor Zebra Perdeler

Kruvaze perde yıkarken;

  • Öncelikle mekanizması sayesinde tüm perdenizi düz pileli hale gelecek şekilde açın.
  • Daha sonra tülün içinde olan ipin içinden geçtiği şeffaf ekstraforun içindeki ipi iki taraftan sökün.
  • Tamamen mekanizmalarından çıkarılan tülü kornişten çıkarın.
  • Çıkardığınız tülü bir çamaşır torbasına veya torbanız yok ise bir yastık kılıfının içine koyarak makinanıza yerleştirin.
  • 30 derece olan programda tülünüzü yıkayın.
  • Tüllerinizi yıkarken kesinlikle çamaşır suyu kullanmayın. Çamaşır suyunun yıpratıcı etkisi vardır.
  • Yıkama programı bittikten sonra tülleriniz nemli iken kornişe takabilirsiniz.
  • Daha sonra tülünüzün içinde bulunan şeffaf ekstrafor içinde ve şeffaf halkalar içinden ipi tekrar geri takın.
  • Perdenizin mekanizmalarını takın ve ipi mekanizmaya bağlayın.
  • Kruvaze perdeniz tertemiz kullanıma hazır olmuştur.

Kruvaze perdenin çift dikim yapılmış bölümü olduğu için diğer perde çeşitlerine göre daha fazla yer kaplayabilir. Ütülenmesi gerek durumlarda da perdenizin bir kısmını başka bir masa üstüne yayarak kendinize ütü masanızda geniş bir alan oluşturabilirsiniz. Ütü yapılması gereken tüllerinizde özellikle suyun sıcaklığına mutlaka dikkat edin. 30 derecenin üzerinde olan su sıcaklığı perdenizin kumaş özelliğini bozar. Aynı dikkati ütü yaparken de göstermelisiniz. Yüksek ısıda ütülememelisiniz.

Boncuklu Kruvaze Perde Nasıl Yıkanır

Boncuklu Kruvaze Perde Nasıl Yıkanır?

Yapısı ile diğer perdelere göre çok şık olan kruvaze perde taş ve boncuklarla daha da şık ve gösterişli olabilir. Bu kadar şık ve gösterişli olması maalesef kirlenmesine engel olmamaktadır. Zamanla kirlenen perdelerinizi hem sağlığınız hem de görünüşü nedeniyle temizlemeniz gerekmektedir. Eğer üzerinde taş, boncuk gibi aksesuarları yok ise temizlemek daha kolaydır. Peki boncuklu kruvaze perde nasıl yıkanır?

Bu konuda diğer perdelere göre daha dikkatli olmalısınız. Kruvaze perdenizin uzun ömürlü olması ve güzelliğini kaybetmemesi için dikkat etmeniz gereken bir iki nokta var. Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde uzun yıllar çok beğenerek yaptırdığınız perdelerinizi gönül rahatlığı ile kullanabileceksiniz.

Boncuklu kruvaze perde yaptırırken satıcıya boncuk ve taş gibi aksesuarlarının çıkarılıp çıkarılmadığını mutlaka sormalısınız. Mümkün olduğunca çıkarılabilen model tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Eğer bu aksesuarları çıkarmazsanız bu detaylar yıkanırken bozulabilir, kopabilir veya tülünüze ekstra zarar verebilir. Size tavsiyemiz yıkamadan önce bu aksesuarları perdenizden çıkarın. Boncuklu kruvaze perde yıkanırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu, üzerindeki tüm boncuk, inci, taş veya kristal gibi aksesuarları çıkarmanızdır.

Boncukları çıkarılmayan bir model ise, perdenizi kornişten çıkardığınız gibi bekletmeden çamaşır makinasında, çamaşır torbası içinde yıkamalısınız. Düşük ısı tercih etmelisiniz. Yüksek ısı boncukların ve tülünüzün bozulmasına neden olur. Boncuklu kruvaze perde yıkanırken sıkma işlemini mümkün olduğunca yapmayın. Sıkma işlemi yapacaksanız da düşük devirde yapmalısınız. Kruvaze perdeniz yıkanır yıkanmaz özelliğinin bozulmaması için hemen asmalısınız.

Bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde evinizin şıklığı daim olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir