Perde takarken zorlanıyormusunuz? Peki size perde takmanın en pratik yöntemlerini anlatsak. En Pratik Perde Takma Yöntemleri adlı makalemiz ile perdenizi 2 dakika içerisinde takın.
Perde takmak geçmişten günümüze kadar çok dert yanılan bir mevzu olmuştur. Kimi zaman kornişlere boy yetmez ve çeşitli aracılar aranılır. Bazen kornişlerin tümüne perde yerleştirilemeyebilir ve atlanılan bir nokta olur. Kimi durumlarda perde yanlış yere takılır, kornişi sağlam olmaz çıkar ve daha pek çok olumsuzluk yaşanabilir.
Özellikle uzun ve geniş perdelerin takımı aşamasında çok zorluk yaşanır. Perdeye bir aracı ile yükseklik açısından yetişilse de kollar sürekli havada kalır. Bu yüzden de çok zahmetli ve yorucu bir iş olan perde takmaların kolay bir yöntemi aranır.
Bu aramanın sorusu zorluklar ortaya çıktıktan sonra bulunmuştur. Böylece perdelerin pratik şekilde takılması için çeşitli yollar keşfedilmiştir. Bu yöntemler ise pratik perde takma yöntemleri şeklinde sürekli merak uyandırmıştır.
Perdeler Kolayca Nasıl Takılır?
Perdelerin kolayca takılabilmesi için ve baş dönmeleri, kol yorgunluğu ve yanlış takmalar gibi durumları önlemek için perde takma aparatları bulunuyor. Bu aparatlar ile perdeler daha kolay ve daha hızlı şekilde takılabiliyor.
Bu aparatlar ile perde takma işlemi yalnızca tül perdeler için geçerlidir. Stor perdeler için geçerli olmayan perde takma aparatları tül perde kullananlar için büyük bir fayda sağlamaktadır. Kornişlere uygun olan aparatın ucu perdenin kornişe takılacak kısmına getirilir ve otururken bile perde takılabilir.
Bu aparat kornişmatik olarak adlandırılır. Ucuz bir fiyata sahip olduğundan herkesin alabileceği bir üründür. Perdeler yıkanırken de aparata geçirilen kornişe aparatın başlangıcından kuvvet uygulanarak perdeler kornişlere geçirilebilir.
Aparatsız Pratik Tül Takma Yöntemleri
Eğer aparata para vermek isteyen bireylerdenseniz aparatsız olarak daha az yorucu perde takma yöntemleri de mevcuttur. Bu yöntemler aparatla olan kadar kolay değildir ancak yine normal alışılana göre takmaktan daha basittir.
Perdeyi tek kişi olarak yardımcı olmadan takıyorsanız tül ya da perdeyi hafif yukarıya doğru almak gerekir. Böylece kuvvet uygulanırken yani kornişler takılırken sorun çıkmaz ve daha az zahmet harcanır.
Ayrıca perde yukarıda tutulurken kornişin bölümlerine dikkat etmek gerekir. Bu sürede dikkat edilmeden takılan kornişler çıkabilir ve tekrardan takma işlemi yapmak gerekebilir. Çünkü yanlış aralıklar ya da yanlış şekilde takılan perde düzgün bir şekilde asılmaz.
Perde takılırken dikkat edilmesi gereken ve konuyu pratikleştirecek bir diğer nokta ise kornişlerden geçirilen perde aparatlarının sabit kalması gerekmesidir. Sabit kalan kornişler kuvvetli olur ve çıkmaz. Böylece perdeyi yeniden takmak gerekmez.
Perde takımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar bu şekildedir ve böylece bir hata yapılmayacağından perdeyi yeniden takarak daha fazla yorulmak önlenir. Aparatsız olarak yapılan püf noktalar perde takmayı kolaylaştırmak için çok büyük bir etki yaratmasa da olası hataları engelleyecektir. Ancak aparat alındığında perdeler çok kolay bir şekilde takılabilir ve perde takma işi aparatsız olandan ya da normal olandan çok daha hızlı gerçekleşir.